Petäjävesi

MTB Retki

Taipaleen Tila

Taipale 20
41900  Petäjävesi

Startti: 18.6.2022 klo 10.00.
Ilmottautuminen mukaan oheisella lomakkeella viimeistään 16.6.2022 mennessä.

18.6.2022

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Koko kansan pyöräilytapahtuma

MTBretki on kolmen kunnan alueella vuosittain kiertävä maastopyörätapahtuma Keuruulla, Petäjävedellä ja Multialla. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Keuruun liikuntapuistossa lokakuussa -21. Tapahtuma on avoin kaikelle kansalle, ja se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmallekin maastopyöräharrastajalle. Tapahtuma on jatkumoa jo 90-luvulla perinteisesti järjestettyä Läntisen Keski-Suomen Pyörärinki tapahtumaa. Tarkoituksena on saada palautettua pyöräilytapahtuma sen alkuaikojen loistoon, sekä tuoda tapahtuma 2020 luvulle maastopyöräilyn muodossa ja näin saadaan elämyksellinen maastopyöräkokemus kaikille kuntotasosta riippumatta.

MTBretki tapahtuma 2022 järjestetään Taipaleen tilalla Petäjävedellä. Vastuullisena järjestäjänä on Petäjäveden Petäjäiset ry:n kuntoilujaoston pyöräilijät ja Keuruun Latu ry. Mukana myös alempana mainitut yhteistyökumppanit.

Sarjat, reitit ja aikataulu

Reitti A oon haastavampi (kelistä riippuen) neljällä osittain kivikkoisella metsäpolku osuudella. Soratietä on suurin osa. Matkaa kertyy yhteensä noin 17 km.
Reitti B on teknisesti helpompi kahdella metsäpolku osuudella ja reitti on suurimmaksi osaksi helpohkoja soratie/metsäautotie pohjia. Valmistaudu taluttamaan pyörää tarvittaessa. Reittitin pituus on noin 17 km.

Sitova ilmoittautuminen lomakkeen kautta ja maksu tilille viimeistään 16.6. torstaina. Tilinumero on FI24 5339 0820 0362 19. HUOM! Kirjoita viitteeksi: Kuntoilujaosto/MTBretki. Jos sinulla on kysyttävää, tai haluat jälki-ilmoittautua, soita tapahtumajohtajalle,
puh. 040 410 4890. Maksua ei palauteta eikä ilmoittautumista voi siirtää seuraavalle vuodelle.

Reitti A (lataa tästä GPX-jälki puhelimeesi ja avaa reitti kartta-aplikaatioon)

Reitti B (lataa tästä GPX-jälki puhelimeesi ja avaa reitti kartta-aplikaatioon)

Aikataulu

klo 9:00-10:00 ilmoittautuminen
klo 10:00 yhteislähtö Taipaleen tilalta
klo 11:30-13:00 saapuminen Taipaleen tilalle
klo 12.00-14:00 ruokailu
klo 14.30 tapahtuma päättyy

Yleisohjeita osallistujalle

Tapahtumassa on yhteislähtö. Ajanottoa ei ole järjestetty. Molemmat reitit kulkevat yleisiä teitä, joita ei ole suljettu liikenteeltä. Noudata siis yleisiä liikennesääntöjä. 

Reitti A on merkitty punaisilla aurauskepeillä, joiden päässä on vihreä MTBretki logo ja nuoli oikeaan suuntaan. 

Reitti B ohjeistus määritetään myöhemmin joko kartalla, puhelin App:illa tai molemmilla. 

Molemmat reitit voi ajaa lävitse useamman kerran tapahtuma-aikataulun rajoissa. Noudata ilmoitettua ajosuuntaa turvallisuussyistä.

Anna poluilla tietä nopeammalle. Maastossa on päivän aikana hyvin monen tasoista harrastajaa. Muistetaan turvallisuus ja yhteinen hauskanpito! Tapahtuma ei ole kilpailu mutta silti jokainen nauttikoon siitä omalla tavallaan toisia kunnioittaen.

Kun saavut maaliin, ilmoittaudu järjestäjille, jotta tiedämme ettet ole enää maastossa.

Osallistumiseen vaadittavat varusteet ovat polkupyörä ja kypärä. Jos ajat jollain muulla kuin maastoon tarkoitetulla pyörällä, suosittelemme taluttamaan haastavammat polkuosuudet. Suosittelemme lisäksi mukaan ajolaseja, kännykkää ja juomapulloa.

Roskaaminen reitillä on ehdottomasti kielletty – roskikset ovat Taipaleen tilalla ja juomapisteellä. Tapahtumajärjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia. Omaa tapaturmavakuutusta suositellaan vahvasti. Jätä arvotavarat kotiin tai lukittuun autoon. Järjestäjä ei vastaa osallistujien tavaroista.

Älä tule sairaana paikalle.

Yhteistyö­kumppanit

Haluatko

Sivustomme tai tapahtumamme yhteistyökumppaniksi?